3 Innovation Stage 4 The Suite 1 Design and Decor

Aftrap Europees business event voor onafhankelijke, luxe- en boutique hotelsector

The Independent Hotel Show -het belangrijkste zakelijke evenement in Groot-Brittannië voor luxe- en boutique hotels- lanceert de eerste show in Europa. De Amsterdam RAI heeft de eer als locatie te dienen van de European Independent Hotel Show op 8 en 9 mei 2019. Een selectie van 120 premium leveranciers, een database van hoteliers, inspirerende en informatieve seminars en uitgebreide ontmoetings- en netwerkmogelijkheden vormen de basis van de show.

The Independent Hotel Show is het meest complete zakelijke evenement voor de onafhankelijke luxe- en boutique hotelsector. Het in 2012 in Londen opgerichte event is daar al zes jaar zeer succesvol. Duizenden hoteleigenaars, managers en high level operators kwamen al samen om ideeën uit te wisselen, presentaties van deskundige sprekers bij te wonen, zaken te doen en te netwerken. De missie van het event is om ondersteuning te bieden aan deze snel veranderende sector.

Amsterdam meest aantrekkelijk

Amsterdam is gekozen als locatie voor dit evenement gezien het feit dat dit een vooruitstrevende, aantrekkelijke en gemakkelijk bereikbare bestemming is. De stad bleek in 2017 de meest aantrekkelijke Europese stad voor investeerders1. Daarnaast heeft Amsterdam een krachtige toeristische sector. Met een verwachte hotelbezettingsgraad van 82% in 2018, een verwachte RevPar stijging van 11% in 20192 en het in ontwikkeling zijn van alleen al 10.000 nieuwe kamers in het centrum van Amsterdam3, zijn de kansen enorm. Innovatieve hotelmerken hebben Amsterdam de afgelopen jaren gekozen om nieuwe panden te openen, zoals: Zoku, Hoxton, Soho House, W Hotels, Conservatorium, Andaz en meer. 

9 The Lobby 2 Business Theatre IHS18 Day 2 Edit 2048 0472 K3 1924

Focus op kwaliteit

Exposanten van de show zijn hoogwaardige productproducenten en dienstverleners op het gebied van ontwerp en inrichting, ontspanning en wellness, hotelproducten en -voorzieningen, housekeeping, tech, marketing, zakelijke dienstverlening en veel meer. De eerste editie heeft een sterke Benelux-focus, maar ook de Duitse markt zal geïnformeerd worden over de eerste editie van deze show.

"Our first edition of the Independent Hotel Show in Europe will help all hoteliers discover and apply the best solutions and experiences for the modern consumer, who is highly-connected, well-travelled, business-driven and seeks authenticity; whilst simultaneously providing practical solutions to help streamline efficiency and profitability across the hotel businesses.”

Miranda Martin, Portfolio Director, Fresh Montgomery’s niche market events in London

  

OVER THE INDEPENDENT HOTEL SHOW

Met de lancering in mei 2019, is de eerste European Independent Hotel Show in Amsterdam het zusje van the Independent Hotel Show UK. De show biedt gerespecteerde Europese hoteliers een unieke kans om met elkaar te netwerken, evenals met de premium leveranciers van Europa en tegelijkertijd inzichten te krijgen van deskundige sprekers. Met 120 exposanten, designpartners zoals Rolfien Vos en H-Hospitality, en een database van gepassioneerde hoteliers, geeft de show een duidelijke definitie van het huidige hotellandschap en een blik op de toekomst.

De eerste European Independent Hotel Show vindt plaats op 8 en 9 mei 2019 in RAI, Amsterdam.

 

1 2017 Deloitte European Hotel Investment Survey

2 PWC European cities hotel forecast 2018 & 2019

3 iAmsterdam 

Back to news