Wat te verwachten op eerste Nederlandse editie nieuwe hotelbeurs

De eerste Europese editie van de Independent Hotelshow in de RAI in Amsterdam is programma en inhoud aan het afronden. Tijdens de show zijn circa 120 gespecialiseerde exposanten aanwezig uit de wereld van onder andere design & decor, techniek, bedden, marketing en andere zaken die voor gasten het echte verschil kunnen maken. De line-up biedt een gevarieerd inhoudelijk programma met concrete oplossingen voor hoteliers en veel aandacht voor innovaties in de hotelwereld. Veel gerenommeerde opinieleiders uit de hotelindustrie hebben hun naam al verbonden aan de Independent Hotel Show en zullen te zien én te horen zijn op verschillende podia op de beurs. Gedurende twee dagen zal op twee podia een aantrekkelijk, inhoudelijk en vooral innovatief programma geboden wat de reis naar Amsterdam zeker waard is.

Bekende namen betrokken bij het event. 
Veel experts uit de hotelbranche zijn nauw betrokken bij de voorbereidingen en een groot aantal geven verschillende masterclasses waardoor hoteliers en managers geïnspireerd en gemotiveerd naar huis gaan. U krijgt de kans de volgende sprekers te ontmoeten  op de Independent Hotel Show:

Annemoon Guerts, oprichter, Kazerne
Bram van der Hoek, CEO, Europe Hotels Private Collection
Erik-Jan Ginjaar, managing director, Postillion Hotels
Gladys Camphuijsen, directeur sales and events, The Pulitzer Amsterdam
Hans Meyer, oprichter en eigenaar, Zoku
Inge van Weert, general manager, QO Amsterdam
Joost van Beek, operationeel Directeur Noord-Europa, The Student Hotel
Marco Lemmers, eigenaar en CEO, Conscious Hotel Group
Eric Toren, Eigenaar, Hotel TwentySeven
Holly Friend, vooruitziend schrijver, The Future Laboratory
Kevin Rockey, Aansturend directeur VK & Europa, The Hoxton
Rob Wagemans, oprichter, Concrete

Sneak Preview Programma 8 en mei RAI Amsterdam Hotel Vision Stage
De Hotel Vision Stage biedt een samengesteld programma van inspirerende en praktische gesprekken en workshops gegeven door hoteliers en professionals uit de industrie. Voorlopige planning is vier tot vijf inhoudelijke “out of the box” sessies per dag met ruimte voor 100 gasten.

Woensdag 8 mei
14:30: Paneldiscussie over duurzaamheid in het hotelwezen 
15:45: 
Paneldiscussie over het aantrekken, inspireren en behouden van personeel. Nieuwe initiatieven, kansen en prikkels die hoteleigenaars en -exploitanten kunnen bieden aan hun team. 
17:00: 
Een interview met Hans Meyer en Rob Hagemans over het maken van ruimte voor 'bleisure' (business gecombineerd met leisure).

Donderdag 9 mei 
11:00: Presentatie: Hoe technologie en personalisatie in te zetten om direct bookings te stimuleren
12:15: 
Paneldiscussie: “Hospitality in het hart van de gemeenschap”. Business kansen creëren binnen je lokale community 
14:00: 
Paneldiscussie voor hoteliers die op willen schalen zonder daarbij kwaliteit en gastbeleving uit het oog te verliezen. Met o.a. vertegenwoordigers van Europe Hotels Private Collection, V Hotel en The Hoxton

Social Business Space

De “Social Business Space” is een omgeving waar kennis wordt opgedaan en gedeeld in de vorm van een ‘speed-netwerken’ - wat lijkt op 'speeddaten' maar dan zonder de ongemakkelijkheid. Deze gerichte sessies stellen je in staat om elkaar te leren kennen, ideeën uit te wisselen en problemen op te lossen binnen de bredere hotelgemeenschap.

De sessies in de Social Business Space vinden plaats op beide dagen van de show en zijn uitsluitend bedoeld voor hoteliers. Het aantal plaatsen is beperkt tot 40. Onderwerpen die aan bod komen zijn: 

  • The Future is Female: netwerksessie uitsluitend bedoeld voor vrouwen die werkzaam zijn in hospitality
  • Expansion Plans: sessie waarin hoteliers met uitbreidingsplannen essentiële informatie met elkaar kunnen delen over het vinden van de juiste locatie, financiering en hoe om te gaan met het bureaucratische proces
  • Independently-spirited hoteliers: sessie waarin bevlogen hoteliers verhalen, ideeën en ervaringen delen
  • Young Future Leaders Summitwaarin jonge, startende hoteliers samengebracht worden met succesvolle ondernemers uit de hotelsector

 

Back to news