Skip to main content
07 feb 2023

Wat kunnen we verwachten van de INDEPENDENT HOTEL SHOW AMSTERDAM 2023

Wat kunnen we verwachten van de INDEPENDENT HOTEL SHOW AMSTERDAM 2023

HÉT INTERNATIONALE EVENEMENT VOOR HOTELIERS

Op 14 en 15 maart vindt de Independent Hotel Show plaats in RAI Amsterdam. Meer dan 200 exposanten en 40 industry-leaders laten de laatste ontwikkelingen zien binnen de hotelindustrie. Het overkoepelende thema is: The Five Senses of Hospitality. Hieronder geven we in het kort een overzicht van wat je kunt verwachten van onze inspirerende ‘boetiekbeurs’ voor hoteliers.


 

Totaal anders

De Independent Hotel Show vindt voor de derde keer plaats in Amsterdam, maar de inhoud is geheel anders dan vorige. Er zijn veel nieuwe exposanten en er is een gloednieuw seminar-programma. Kernthema’s zijn dit keer branding, de toekomst van het reizen, generational intelligence en wervingsstrategie. Nieuw is het Circular Lab. Hier staan verschillende start-ups die milieuvriendelijke innovaties en duurzame designoplossingen presenteren. Ook nieuw zijn het HR Quarter en het Energy Saving Quarter. Deze wijken zijn toegevoegd om tastbare en kosteneffectieve oplossingen te laten zien voor de twee grootste uitdagingen van dit moment. Hier staan toonaangevende leveranciers en experts die kunnen helpen met het behalen van de duurzaamheids- en de wervingsdoelstellingen van een hotel.

Nieuwste trends

Deze ‘boetiekbeurs’ is speciaal bedoeld voor het management van onafhankelijke hotels en onafhankelijk denkende hoteliers. Naast het opdoen van inspiratie en nieuwe contacten is het ook een plek om actuele kennis op te doen. Twee dagen lang is er een uitgebreid seminarprogramma. Op de Hotel Innovation Stage brengen experts en innovators de nieuwste trends voor de hotelsector in de vorm van flitsende presentaties. Zo vertellen modeontwerpers over het veranderende hoteluniform en is er een presentatie over het vervoermiddel van de toekomst.

Presentatie Google

Op de gloednieuwe Hotel Business Stage zijn er diverse presentaties en paneldiscussies. Zo presenteert Google een onderzoek over het de verwachtingen van de reiziger ten opzichte van 2019 en kijken we hoe andere branches omgaan met personeelstekorten. Ook is er een sessie over de nieuwste trends op het gebied van eten en drinken onder leiding van trendwatcher Gijsbregt Brouwer. Bekijk hier het volledige seminar-programma en reserveer nu vast een plek voor de verschillende seminars.

Awards

In de exclusieve Social Business Space ontmoeten hoteliers en de marktleiders uit de industrie elkaar. Er is dit jaar sowieso meer ruimte gecreëerd voor netwerken onder het genot van een glas wijn en live muziek. De eerste dag zijn de openingstijden verruimd, om zo nog meer mensen de kans te geven om langs te komen. Deze avond worden ook voor het eerst de IHA Awards uitgereikt voor onder meer de beste Independent Hotelier, het belangrijkste hotelconcept en de beste hotelwebsite.

Design

Op de Independent Hotel Show is er, zoals altijd, veel aandacht voor design. Topontwerper Ingrid van der Veen geeft haar kleurrijke visie op de hotellobby en verschillende designers presenteren de laatste interieurtrends. Van verlichting tot tableware. Bekijk hier alle exhibitors. Heeft u weinig tijd om de hele beurs te bekijken, maar wilt u toch op de hoogte zijn van de belangrijkste ontwikkelingen, boek dan een trendtour.

Nog geen toegangsbewijs?

Registreer u hier


View all Nieuws Hub
Loading

DE EDITIE 2024 WAS ONDERSTEUND DOOR

AANBEVOLEN BUSINESS PARTNERS


 

DESIGN PARTNERS


 

COMMUNITY PARTNERS

HEADLINE MEDIA PARTNER

ENTREE

MEDIA PARTNERS

EXPERIENCE PARTNERS